Uutiset

23.01.2020 klo 09:24

Tervetuloa muistelemispäivään!

Tervetuloa HHH:n muistelemispäivään ti 18.2.2020! Muistelemispäivänä juhlitaan...

07.01.2020 klo 17:17

Välipamaus 2020

Välipamaus 2020 keräsi kolmekymmentä samoajaa, vaeltajaa ja aikuista suunnittelemaan kevään 2020 toimintaa Kutajoen...

01.12.2019 klo 17:29

LPHS:n retki Pinnolaan 11.-13.10.

Seikkalija ryhmä Lentävätpotatohirvisarviset kävivät lokakuussa retkellä pinnolassa. Alta löytyy...

29.11.2019 klo 08:38

Nuija kävi syyskokouksessa!

Lippukunnan syyskokouksessa 20.11. nuija viuhui kovaan tahtiin! Syyskokouksessa hyväksyttiin lippukunnan ensi vuoden...

25.11.2019 klo 21:43

Partiokirkko 6.12.

Partiokirkko 6.12. Holloan Hirvenhiihtäjien perinteinen partio- ja lupauksenanto kirkko järjestetään Hollolan...
Partioon ilmoittautuminen ja Kuksan käyttöohjeita

 

Kuksa on Suomen Partiolaisten jäsenrekisteri, jota lippukunnat käyttävät jäsentensä tietojen tallentamiseen, ja viestintään kodin ja lippukunnan välillä. Huoltajat käyttävät Kuksaa mm. ilmoittaakseen lapsensa lippukunnan tapahtumiin. 

Uusien jäsenten ilmoittautuminen tapahtuu tämän linkin kautta:
https://kuksa.partio.fi/kotisivut/jasenhakemus.aspx?id=9999132

Linkin takaa löytyy sivu, minne uuden jäsenen huoltaja syöttää tarpeelliset tiedot lapsesta ja huoltajasta. Kun tiedot on syötetty, Kuksa ilmoittaa jäsenrekisterinhoitajalle, että hän voi käydä hyväksymässä jäsenen lippukuntaan. Tämän jälkeen uusi jäsen on merkitty rekisteriin ja hänelle lähtee aikanaan jäsenmaksun lasku. Huomaathan, että kun kysytään lapsen tietoja niin silloin täytetään kentät lapsen tiedoilla. Esimerkiksi lapselle ei tarvitse laittaa sähköpostioisoitetta, jos sitä ei ole (harvalla 7-vuotiaalla on). Siihen kenttään ei myöskään laiteta huoltajan osoitetta, koska se estää huoltajan tunnuksen luomisen!


Kuksaan lisätään alle 18-vuotiaalle huoltajan tiedot

Huoltajan tietojen tallentaminen helpottaa yhteydenpitoa lippukunnan ja kodin välillä. Huoltajalla on mahdollisuus rekisteröityä Kuksan käyttäjäksi ja siten nähdä huollettavansa tiedot jäsenrekisterissä. Jokainen huoltaja saa oman ”jäsennumeronsa” Kuksaan ja tätä huoltajan jäsennumeroa tarvitaan kun rekisteröidytään palveluun. Jäsennumero lähetetään sähköpostilla siihen
osoitteeseen, joka on tallennettu huoltajan tietoihin. Varsinainen rekisteröityminen Kuksaan tapahtuu PartioID:n avulla. PartioID luodaan kerran,
jonka jälkeen sitä käytetään aina kirjauduttaessa sisään Kuksaan.

Ensimmäisellä kerralla toimi seuraavasti:

1. Mene osoitteeseen
http://kuksa.partio.fi. Sivun alalaidassa lukee ”Eikö sinulla ole vielä PartioID:tä?” Klikkaa Rekisteröidy-painiketta.


2. Kirjoita Jäsennumero-kenttään sähköpostilla saamasi jäsennumero ja kirjoita Sähköpostiosoite-kenttään sama sähköpostiosoite, johon sait viestin Kuksasta. (Sähköpostiosoitteen on oltava sama, jotta rekisteröityminen onnistuu. Ota yhteyttä lippukunnan jäsenrekisterinhoitajaan mikäli et tiedä omaa jäsennumeroasi.) Klikkaa ruksi kohtaan ”Hyväksyn palvelun käyttöehdot...” ja klikkaa Jatka-painiketta.


3. Valitse kirjautumistapa, jolla haluat PartioID:tä käyttää. Valittavana on joko Google-tili tai erillisen käyttäjätunnuksen ja salasanan luominen.

a. Jos valitset Google-tilin ja olet kirjautunut esimerkiksi sisään Gmail-ohjelmaan, tunnistaa järjestelmä sinut ja ehdottaa: ”Käytät kirjautumisessa jatkossa Google-tiliäsi xxxx@gmail.com”. Klikkaa Jatka.

b. Jos valitset käyttäjätunnuksen ja salasanan, voit keksiä ne itse. Kirjoita käyttäjätunnus ja salasana muistiin. Lopuksi klikkaa Jatka.


4. Kun rekisteröityminen on onnistunut, ilmestyy ruudulle teksti: PartioID-tilisi luonti on valmis. Kiitos rekisteröitymisestäsi! Klikkaa Jatka palveluun. Nyt olet kirjautunut ensimmäistä kertaa Kuksaan.


Huoltaja näkee Kuksasta huollettavansa/huollettaviensa tiedot. Huollettavien nimet on listattu vasempaan laitaan ja tiedot avautuvat nimeä klikkaamalla.Kuksan käyttäminen

Kuksaan pääset kirjautumaan tämän linkin takaa:
https://kuksa.partio.fi/

Kuksaa käyttäessäsi sinun täytyy rekisteröidä itsellesi PartioID, joka on palvelu partiolaisen tunnistamiseen verkossa. Tarvitset jatkossa PartioID:tä mm. päivittäessäsi jäsentietojasi, ilmoittautuessasi partiotapahtumiin, ja mahdollisesti muihin partion sähköisiin palveluihin tunnistautuessasi.

PartioID:n käyttö vaatii rekisteröitymisen, jonka aikana kysytään partion jäsennumeroasi ja sitä jäsenrekisterissä vastaavaa sähköpostiosoitetta. Näin estetään luvattomat rekisteröinnit. Mikäli et tiedä jäsenrekisterissä olevaa sähköpostiosoitettasi, se on virheellinen tai puuttuu, otathan yhteyttä jäsenrekisterinhoitajaasi, joka voi päivittää osoitteen.Jäsenmaksulaskutus 2016

Jäsenmaksulaskut vanhoille jäsenille on tarkoitus lähettää syyskuun lopussa. Samaan aikaan lähtevät laskut kaikille niille uusille jäsenille, jotka silloin ovat Kuksassa. Syyskuun lopun jälkeen lisätyille uusille jäsenille lähtee lasku noin kahden viikon sisällä tietojen lisäämisestä Kuksaan.

Laskut lähtevät entiseen tapaan iän mukaan alle 15-vuotiaille paperisena ja 15-vuotiaille ja sitä vanhemmille sähköpostilaskuna, ellei muuta ole Kuksassa valittu. Mikäli 15 vuotta täyttäneellä ei ole sähköpostiosoitetta, lasku menee paperisena. Jos jäsenellä on käytössä Itellan ipost-palvelu, lasku ohjautuu sinne.

Suomen Partiolaisten jäsenmaksulasku on jatkossa mahdollista tilata e-laskuna omaan verkkopankkiin. Laskutustiedot löytyvät hakemalla verkkopankissa toimittajaa “Suomen Partiolaiset”. Tämän jälkeen verkkopankki kysyy jäsennumeroa.

Jäsenmaksulasku huoltajan verkkopankkiin

Huom! JOS HUOLTAJA TILAA LAPSEN LASKUN OMAAN VERKKOPANKKIINSA, tulee toimia näin:
1. Huoltajan tulee olla lisätty Kuksaan ja linkitetty lapsen huoltajaksi. Saman huoltajan (samalla numerolla) voi linkittää myös eri lippukunnissa toimiville jäsenille.

2. Käy jäsenen tiedoissa määrittelemässä maksajaksi huoltaja: mene jäsenen ”Jäsenyys”-välilehdelle ja siellä lippukunnan riville, klikkaa ”Muokkaa”-linkkiä. Kirjoita ”Alasvetovalikon hakuehto” –kenttään huoltajan nimi ja paina ”Hae huoltaja”. Valitse huoltaja alasvetovalikosta ja tallenna muutos.

3. Huoltaja käy omassa verkkopankissaan tilaamassa e-laskun hakemalla toimittajaa ”Suomen Partiolaiset” ja kirjoittaa sopimuksen jäsennumero-kohtaan oman ”jäsennumeronsa”. Huoltajaksi lisäämisen jälkeen huoltajan sähköpostiin on lähtenyt automaattiviesti, jossa tämä numero kerrotaan.


Jäsenmaksulasku huoltajan sähköpostiin

Yli 15-vuotiailla jäsenmaksulasku lähtee oletuksena siihen sähköpostiosoitteeseen, joka on merkitty jäsenen tietoihin. Huoltaja voi tilata huollettavansa jäsenmaksulaskun myös omaan sähköpostiinsa. Se onnistuu toimimalla näin:

1.Huoltajan tulee olla lisätty Kuksaan ja linkitetty lapsen huoltajaksi. Saman huoltajan (samalla numerolla) voi linkittää myös eri lippukunnissa toimiville jäsenille.

2.Käy jäsenen tiedoissa määrittelemässä maksajaksi huoltaja: mene jäsenen ”Jäsenyys”-välilehdelle ja siellä lippukunnan riville, klikkaa ”Muokkaa”-linkkiä. Kirjoita ”Alasvetovalikon hakuehto” –kenttään huoltajan nimi ja paina ”Hae huoltaja”. Valitse huoltaja alasvetovalikosta ja tallenna muutos.

3. Huoltaja käy Kuksassa omissa tiedoissaan ”Yhteystiedot”-välilehdellä kohdassa ”Laskutustapa” valitsemassa vaihtoehdon ”Sähköpostilasku”. Sähköpostilasku lähtee siihen sähköpostiosoitteeseen, joka huoltajalla on ”Sähköposti”-kentässä. Laskun tiedot ovat sähköpostiviestissä, eikä siinä ole liitteitä tai linkkejä.Lisätietoja

Apua Kuksan käyttämiseen saat lippukunnan jäsenrekisterinhoitajalta Maiju Hietaselta maiju.hietanen(at)fimnet.fi. PartioID:stä lisätietoja löytyy osoitteessa www.partio.fi/id.

 


Takaisin