Uutiset

23.01.2020 klo 09:24

Tervetuloa muistelemispäivään!

Tervetuloa HHH:n muistelemispäivään ti 18.2.2020! Muistelemispäivänä juhlitaan...

07.01.2020 klo 17:17

Välipamaus 2020

Välipamaus 2020 keräsi kolmekymmentä samoajaa, vaeltajaa ja aikuista suunnittelemaan kevään 2020 toimintaa Kutajoen...

01.12.2019 klo 17:29

LPHS:n retki Pinnolaan 11.-13.10.

Seikkalija ryhmä Lentävätpotatohirvisarviset kävivät lokakuussa retkellä pinnolassa. Alta löytyy...

29.11.2019 klo 08:38

Nuija kävi syyskokouksessa!

Lippukunnan syyskokouksessa 20.11. nuija viuhui kovaan tahtiin! Syyskokouksessa hyväksyttiin lippukunnan ensi vuoden...

25.11.2019 klo 21:43

Partiokirkko 6.12.

Partiokirkko 6.12. Holloan Hirvenhiihtäjien perinteinen partio- ja lupauksenanto kirkko järjestetään Hollolan...
Operaatio Haikki-perinteen paluu!

 Operaatio Haikki. Yksi tavoite: Lippukunnan haikkiperinteen palauttaminen entiseen loistoonsa.

Simppeli oli tavoite tapahtumalle ja niin oli toteutuskin. Kävele viikonloppuna ristiin rastiin Hollolassa. Osallistujille kerroin kaksi tavoitetta viikonlopulle: Heidän tuli oppia suunnistamaan ja kävelemään. Niiden pohjalta lähdettiin Hollolan metsiin viikonloppua viettämään.

Perjantaina kokoonuimme Teilinkankaan Esson pihaan ja paikalle kerääntyikin nopeasti hyvä joukko innokkaita tarpojia, yhteensä 21 kappaletta. Matkamme alkoi pian ja suuntanamme oli pitkään pois käytöstä ollut kämppämme -Korsu. Vain muutama tiesi Korsun olemassaolosta etukäteen ja sitäkin harvempi joukosta oli siellä joskus käynyt. Ihmetystä olikin kun illan hämärtyessä tarpojat Korsulle saapuivat. Olisivat halunneet mennä Korsuun nukkumaan, mutta aivan ei koko joukkomme sinne olisi mahtunut yöpymään. Sen sijaan meitä odotti yö puolijoukkueteltassa tai kiintolaavussa.

Vanha Nokialainen soittaa karibialaista sävelmää ennen auringonnousua -on aika nousta ja pakata tavarat. Neljän vartion voimin tarpojat lähtivät keskenään suunnistamaan kohti Pinnolaa, jonka oli määrä toimia yöpymispaikkanamme seuraavana yönä. Matkan varrella kaksi ryhmää koki jotain, jota voi yrittää jäljitellä ja harjoitella, mutta vain tositilanteessa taidot testataan. He eksyivät. Aikansa pyörittyään he soittavat ja lähdemme kahdestaan partiokoira Caron kanssa jäljittämään eksyneitä. Ennen kuin ehätämme oletetulle eksymisalueelle he ovatkin jo paikallistaneet itsensä. Ilmeisesti tehtävän kompassisuunta oli vaihtunut navigaattoreista tuttuun "Tee U-käännös jos mahdollista" versioon ja se oli aiheuttanut eksymisen.

Caron kanssa kuitenkin päätämme lähteä etsimään vielä kahta ryhmää, jotka ovat samalla suunnalla matkalla ruokarastille. Heidät sentään löydämme oikeilla suunnilla kulkemassa ja palaamme heidän mukanaan takaisin ruokarastille, jonne myös eksyneet ryhmät oli käyty noutamassa.

Ruokailun jälkeen toteutimme viimeiset kilometrit pikataipaleena pakaten mukaan vain vettä, vähän evästä ja vaatetta. Rinkat auton perään ja juoksujalkaa kohti Pinnolansuon ojia.

Illan viiletessä ruokailemme ja valmistaudumme majakkaa leikkien yön tulemiseen. Osalla oli vielä luvassa virallinen siirtymä tarpojaksi. Paikalle oli sytytetty reitti, jonka kulkemalla ja lopuksi lupauksen antamalla sai seikkailijaikäkauden päätösmerkin.

Varmuudella voi sanoa, että tavoitteissa onnistuttiin. Osallistujat oppivat kävelemään  ja suunnistamaan. Haikkiperinne herätettiin henkiin ja saadun palautteen perusteella haikkeja on luvassa jatkossakin Hollolan Hirvenhiihtäjissä!

Iso kiitos kuuluu kaikille haikille osallistuneille, jotka mahdollistivat mahtavan reissun tapahtumisen!

Johtahistosta haluan kiittää Eemeliä, Mariaa, Samulia, Veetiä, Jantusta ja Essiä, jotka antoivat omaa aikaansa reissun toimivuuden varmistamiseksi!

Erityiskiitos partiokoira Carolle, jolla oli merkittävä rooli osallistujien mielialankohottajana ruokarastin yhteydessä.

 

Operaation johtaja

Joona


Takaisin