Uutiset

18.08.2018 klo 09:57

Muistamisia Alkupamauksessa

Alkupamauksen lipunnostossa muistettiin ansioitunutta hirvenhiihtäjää sekä pestattiin tulevan toimintakauden...

25.07.2018 klo 17:48

Alkupamaus -> Wiuhahdus

05.07.2018 klo 19:01

Kahden kansallispuiston vaellus 26.6.-1.7.

Tiistai HHH Hiidenportin vaellus lähti liikkeelle Sovituksenkirkolta kolon pihasta, jossa rinkat, ruuat ja muut tarvikkeet sekä...

20.05.2018 klo 21:21

HHH kevättiedote

Hei, hyvät hirvenhiihtäjät ja hirvenhiihtäjien huoltajat! Kevät kääntyy...

15.05.2018 klo 20:27

Juhlavuoden logokisa

Lippukunnan hallitus julistaa suunnittelukilpailun avatuksi. Vuonna 2019 Hirvenhiihtäjät täyttää 60 vuotta....
HHH 22+ Gourmeeta Kuusen Alla 23.-24.9.2017

Hiljalleen uudelleen käynnistelty HHH 22+ Klubi oli treenaamassa kokkaus- ja retkeilytaitoja Evolla seitsemän osallistujan voimin syyskuun loppupuolella. Mukana oli kokeneita partiokonkareita ja tuoreempia partiolaisten vanhempia – tukevan ruokalistan, metsässä nukutun yön ja noin 15km patikoinnin jäljiltä tunnelma oli kohdillaan ja aikuisten partiohenki vahva! Monessakin otteessa muisteltiin omia sudenpentu- ja vartioaikoja. Pienellä kotona suoritetulla etukäteisvalmistelulla retkiruokavaihtoehdot ovat äärettömät, Evolla kokkailtiin muun muassa paellaa, metsäsienirisottoa, paahdettua bataattia ja hevosen sisäfileetä, sekä trangialla valmistettua suklaakakkua. Nuotiolla aamiaiseksi valmistetuissa croissanteissa saati banaanipannareissakaan ei ollut valittamista. Trangian ja nuotion lisäksi kokeiltiin retkellä myös kaasupoltinta sekä erilaisia risukeittimiä.

Mikäli haluat kokeilla sukaakakun valmistusta, tässä 22+ Klubin ohje:

Sinol trangia, vatkauskulho, vispilä, foliota, leivinpaperia.

4 munaa

250g tummaa suklaata

 

1.     Erottele valkuaiset kulhoon, ja keltuaiset erikseen talteen (esim. kuksaan).

2.     Täytä trangian poltin piripintaan ja sytytä. Kaada trangian isompaan astiaan vettä ja laita kiehumaan. Laita kansi vesikattilan päälle ja vuoraa kansi kahdella foliolla, ja sulata suklaa folion päällä.

3.     Tällä välin vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Kun suklaa on sulaa, sekoita siihen keltuaiset yksitellen, jonka jälkeen varovasti sekoita seos valkuaisvaahtoon.

4.     Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun pienempään astiaan ja laita isompaan vesiastiaan kellumaan, kansi paistinpannumaisesti päälle.

5.     Anna kakun ”vaaputtaa” noin 1,5h ja kakku on valmis. Huom! Tarkista välillä että isossa kattilassa riittää vettä koko kypsennysajan.


Takaisin