Uutiset

28.10.2018 klo 20:15

Mukaan suunnittelemaan Juhlaleiriä 2019?

Hirvenhiihtäjät täyttävät ensi vuonna 60 vuotta ja juhlaleiriä vietetään tällä kertaa talvella...

04.10.2018 klo 13:29

Syyskokouksen kokouskutsu ja hallitushakua!

' Lippukunnan sääntömääräinen syyskokous järjestetään tänä vuonna maanantaina...

16.09.2018 klo 21:55

Samoajat ja tarpojat fillaroimassa Tennilän maastoissa

Alunperin koko viikonlopun tapahtumaksi suunniteltu Fillarihaikki typistyi lopulta päiväretkeksi ilmeisesti kun lauantaiksi luvatut...

17.09.2018 klo 08:10

Sinustako partiolainen?

Hei juuri sinä! Hollolan Hirvenhiihtäjät on elinvoimainen lippukunta, joka toimii ympäri Hollolaa tehden yli 200...

18.08.2018 klo 09:57

Muistamisia Alkupamauksessa

Alkupamauksen lipunnostossa muistettiin ansioitunutta hirvenhiihtäjää sekä pestattiin tulevan toimintakauden...
Tarpojien museoKITT Turussa

Hirvenhiihtäjien tarpojat suuntasivat tänään kohti Suomen Turkua tarkoituksenaan kiertää uljasta entistä pääkaupunkiamme. Sää matkakohteessa oli hyvin satenen ja tuulinen ja moni oppikin kantapään kautta, mitä tarkoittaa säänmukainen varustus.

Ensimmäinen pysäkkimme oli Partiomuseo, jossa ihmettelimme partioliikkeen historiaa Suomessa. Huomasimme museon kokoelmissa silmiinpistävän puutteen, kun Hirvenhiihtäjien huivia ei löytynyt lainkaan. Lupasimme kuitenkin toimittaa huivin kokoelmiin! 

Matkamme jatkui ensimmäisen museon jälkeen seuraavaan kulttuurikohteeseemme eli Suomen ensimmäiseen Hesburgeriin, jossa nautimme pikaisen lounaan. Tästä alkoikin retkemme Via Dolorosa, kun taivas päätti revetä niskaamme niin, että vesi tihkui sateenvarjojenkin läpi. Paikalliset viemärijärjestelmät eivät mahtaneet luonnonvoimille mitään, vaan tiet tulvivat reilusti. Lammikoita ja puroja väistellen talsimme Turun linnalle, joka olisi matkamme viimeinen etappi.

Linnalla jakauduimme pienempiin ryhmiin ja tutkimme linnan saloja. Muutamat ryhmät innostuivat lähtemaan tonttukierrokselle, jossa etsittiin mm. piilotettuja kultaisia esineitä. Osa innostui pukemaan päälle kokonaista keskiaikaista haarniskaa!

Paluumatkallamme kisailimme partio- ja Turkuhenkisessä tietovisassa, jossa arvuuteltiin mm. partioliikkeen perustajaa. Nautimme myös matkanjärjestäjiemme juonnoista, kun ilta oli jo pimennyt eivätkä maisemat enää tarjonneet tekemistä ja puhelimista oli akut kulutettu.


Takaisin