Uutiset

19.02.2018 klo 14:08

Sudenpentujen talviretket Rankisella

Kettujen ja Käpysienilehmien esiintyjäretki Rankisella 2.-4.2.2018 Lasku sujui hyvin pulkkamäessä....

13.01.2018 klo 17:19

MUISTELEMISPÄIVÄ 22.2.2018

Tervetuloa lippukunnan yhteiseen muistelemispäivään torstaina 22.2.2018. Tämän vuoden teemana on vaikuttaminen....

09.01.2018 klo 13:22

Välipamauksessa tarkasteltiin Hirvenhiihtäjien kevättä

HHH loppiaisen välipamauksessa su 7.1. kokoontui uusi hallitus ensimmäistä kertaa ja tarkennettiin lippukunnan...

06.12.2017 klo 22:20

Partiokirkko kokosi Hirvenhiihtäjiä kirkonkylälle

Itsenäisyyspäivä alkoi jo hämärtymään kun Hollolan vanha kivikirkko alkoi jälleen kerran täyttyä...

25.11.2017 klo 18:33

Jälkimerkkipäivää Suomi100-teemalla!

Hirvenhiihtäjien kaikkien sudenpentujen yhteinen jälkimerkkipäivä Suomi100-teemalla. Päivän aikana opittiin...
Tarpojien museoKITT Turussa

Hirvenhiihtäjien tarpojat suuntasivat tänään kohti Suomen Turkua tarkoituksenaan kiertää uljasta entistä pääkaupunkiamme. Sää matkakohteessa oli hyvin satenen ja tuulinen ja moni oppikin kantapään kautta, mitä tarkoittaa säänmukainen varustus.

Ensimmäinen pysäkkimme oli Partiomuseo, jossa ihmettelimme partioliikkeen historiaa Suomessa. Huomasimme museon kokoelmissa silmiinpistävän puutteen, kun Hirvenhiihtäjien huivia ei löytynyt lainkaan. Lupasimme kuitenkin toimittaa huivin kokoelmiin! 

Matkamme jatkui ensimmäisen museon jälkeen seuraavaan kulttuurikohteeseemme eli Suomen ensimmäiseen Hesburgeriin, jossa nautimme pikaisen lounaan. Tästä alkoikin retkemme Via Dolorosa, kun taivas päätti revetä niskaamme niin, että vesi tihkui sateenvarjojenkin läpi. Paikalliset viemärijärjestelmät eivät mahtaneet luonnonvoimille mitään, vaan tiet tulvivat reilusti. Lammikoita ja puroja väistellen talsimme Turun linnalle, joka olisi matkamme viimeinen etappi.

Linnalla jakauduimme pienempiin ryhmiin ja tutkimme linnan saloja. Muutamat ryhmät innostuivat lähtemaan tonttukierrokselle, jossa etsittiin mm. piilotettuja kultaisia esineitä. Osa innostui pukemaan päälle kokonaista keskiaikaista haarniskaa!

Paluumatkallamme kisailimme partio- ja Turkuhenkisessä tietovisassa, jossa arvuuteltiin mm. partioliikkeen perustajaa. Nautimme myös matkanjärjestäjiemme juonnoista, kun ilta oli jo pimennyt eivätkä maisemat enää tarjonneet tekemistä ja puhelimista oli akut kulutettu.


Takaisin