Uutiset

17.02.2019 klo 17:00

Kevätkokouksen kokouskutsu

Lippukunnan sääntömääräinen kevätkokous järjestetään tänä vuonna perjantaina 1.3. klo...

03.02.2019 klo 22:08

Muistelemispäivä 19.2.

Tule mukaan muistelemispäivään! Partiolaiset ympäri maailman viettävät...

03.02.2019 klo 10:29

Ilves19 ilmoittautuminen

”Lunta tulvillaan on raikas talvisää…” Mutta kesä tulee väistämättä ja sen...

13.01.2019 klo 19:21

Talviretkeilyn ABC Talvijuhlaleirillä

Hollolan Hirvenhiihtäjien vuoden 2019 juhlaleiri järjestetään hiihtolomalla. Talviolosuhteissa retkeily on toki...

29.12.2018 klo 20:12

Juhlaleirille ilmoittautuminen on auki!

Lähde mukaan HHH:n 60 v juhlaleirille Rismalahteen! Hollolan Hirvenhiihtäjät on perustettu 12.4.1959 ja...
Tarpojien museoKITT Turussa

Hirvenhiihtäjien tarpojat suuntasivat tänään kohti Suomen Turkua tarkoituksenaan kiertää uljasta entistä pääkaupunkiamme. Sää matkakohteessa oli hyvin satenen ja tuulinen ja moni oppikin kantapään kautta, mitä tarkoittaa säänmukainen varustus.

Ensimmäinen pysäkkimme oli Partiomuseo, jossa ihmettelimme partioliikkeen historiaa Suomessa. Huomasimme museon kokoelmissa silmiinpistävän puutteen, kun Hirvenhiihtäjien huivia ei löytynyt lainkaan. Lupasimme kuitenkin toimittaa huivin kokoelmiin! 

Matkamme jatkui ensimmäisen museon jälkeen seuraavaan kulttuurikohteeseemme eli Suomen ensimmäiseen Hesburgeriin, jossa nautimme pikaisen lounaan. Tästä alkoikin retkemme Via Dolorosa, kun taivas päätti revetä niskaamme niin, että vesi tihkui sateenvarjojenkin läpi. Paikalliset viemärijärjestelmät eivät mahtaneet luonnonvoimille mitään, vaan tiet tulvivat reilusti. Lammikoita ja puroja väistellen talsimme Turun linnalle, joka olisi matkamme viimeinen etappi.

Linnalla jakauduimme pienempiin ryhmiin ja tutkimme linnan saloja. Muutamat ryhmät innostuivat lähtemaan tonttukierrokselle, jossa etsittiin mm. piilotettuja kultaisia esineitä. Osa innostui pukemaan päälle kokonaista keskiaikaista haarniskaa!

Paluumatkallamme kisailimme partio- ja Turkuhenkisessä tietovisassa, jossa arvuuteltiin mm. partioliikkeen perustajaa. Nautimme myös matkanjärjestäjiemme juonnoista, kun ilta oli jo pimennyt eivätkä maisemat enää tarjonneet tekemistä ja puhelimista oli akut kulutettu.


Takaisin