Uutiset

16.06.2019 klo 21:12

Aikuisten iltanuotiolla

Lippukunnan aikuiset jäsenet oli kutsuttu iltanuotiolle herkuttelemaan ja kuulemaan syksyn suunnitelmista koskien aikuisten toimintaa...

07.06.2019 klo 20:55

Vahva ja imukykyinen vuositarina

Moikka me ollaan tarpojavartio Vesikansasta, nimeltä : ”vahvat ja imukykyiset” yhdistelmädeluxevalomiekkaoravat....

06.06.2019 klo 16:50

Leon Lenksa 2019 Q&A

Vastaajina Maaret “Letti” Liljaniemi, HerQut, pinkki sarja 9. sija sekä Essi Lappalainen, Vauhtihyppyganaset, harmaa sarja 3....

06.06.2019 klo 16:30

Hirvenhiihtäjiä erämelonnan SM-kisoissa

KISAKERTOMUS ERAMELONNAN SM-KISAT 26.-27.5.2019 JOUKKUE: PARANOIDIT OPTIMISTIT JOHANNA SANOJA / JANNE...

25.04.2019 klo 11:44

Ryhmänjohtajia kaivataan!

Tämä toimintakausi alkaa hiljalleen olla paketissa, mutta katseita on siirretty jo tulevaan syksyyn. Syksyn johtajatilanne...
HHH kevättiedote

 Hei, hyvät hirvenhiihtäjät ja hirvenhiihtäjien huoltajat!

 

Kevät kääntyy kesäksi ja partion toimintavuosi lähenee kesätaukoa. Hirvenhiihtäjillä on tässä toukokuussa ja kesällä vielä toimintaa ennen kuin käydään kesätauolle.


Kevään ja kesän tapahtumat

 • Kuusakoski Ekoparkin alueen siivoustalkoot 30.5., tekijöitä tarvitaan mukaan vielä!

 • SuSe-vaellus Evolle 8.-10.6. (ilmoittautuminen on päättynyt)

 • Tarpojien ja sitä vanhempien vaellus Hiidenportin kansallispuistoon 26.6.-1.7., kutsu tulossa

 • Samoajaleiri HuHu 5.-9.6. ja Framil 8.-10.6. (ilmoittautuminen on päättynyt)

 • Alkupamaus eli syksyn 2018 ja kevään 2019 toiminnan suunnittelutapahtuma samoajille ja sitä vanhemmille 17.-19.8.

 •  

  syyskauden aloitus 23.8. Heinsuolla


30.5. siivoustalkoot, Kuusakoski Ekopark

Olemme sopineet Kuusakoski Ekoparkin pihan siivoustalkoista ke 30.5. klo 16 alkaen. Mukaan pääsee vaikkei heti klo 16 ole paikalla, kunhan ilmoittaa myöhästymisen etukäteen. Osoite on Norokatu 5

, laitos sijaitsee Kymijärven voimalaitoksen kupeessa. Autot jätetään isolle parkkikselle ennen portteja ja siinä kokoontuminen klo 16.


 

Kaikki tarvittavat välineet tulee Kuusakosken puolelta. Urakka kestänee 3-4 tuntia tehokkuudesta riippuen ja sen jälkeen on mahdollisuus saunoa mikäli halukkaita löytyy. Saunoja on yksi eli vuorot tai sekasauna, sovitaan paikalla. Omia virvokkeita kannattaa ottaa mukaan, täysiä vesipulloja löytyy ja ehkä jopa grillimakkaraa talkooväelle.


Miksi lähdemme siivoustalkoisiin ja miksi sinun kannattaa lähteä mukaan? Rahan takia. Melko pienellä tuntimäärällä saadaan mukava summa taas hienoa partiotoimintaa tukemaan. Ilmoittautumiset ASAP Niina Sipilälle nisipila (a) gmail.com tai 0447494266.

Jukolan viesti 15.-17.6.

HHH on mukana Hollolan Hälvälässä järjestettävässä Jukolan viestissä 15.-17.6. monella tavalla. Hirvenhiihtäjiä on mukana mm. juhlallisuuksissa, juomarastin järjestelyissä sekä Lastenmaailman rakentamisessa. Jukolan viesti ja Venlojen viesti ovat koko perheen tapahtumia ja Lastenmaailma on paikka kisakeskuksessa, jossa on monenlaista tekemistä perheen pienimmille. HHH on luvannut auttaa Lastenmaailman rakenteluissa, mutta varsinaisesta ohjelmasta (ohjattu toiminta, leikittäminen, pelit yms.) vastaavat muut toimijat. Lastenmaailman rakentelutalkoot järjestetään perjantaina 15.6., silloin tarvittaisiin tekijöitä mm. telttojen pystytykseen sekä toimintapisteiden rakenteluun. Myös purkutalkoisiin 17.5. tarvittaisiin apukäsiä. Kaikille Jukolan talkoolaisille tarjotaan talkoopäivänä ruoka alueella, rekisteröityneet talkoolaiset saavat myös Jukola-T-paidan muistoksi. Ilmoittaudu Jantuselle ASAP! (

lippukunnanjohtaja (a) hhh.fi, 040 562 9739

Lastenmaailma ei ole toki ainut mahdollisuus osallistua kaikkien aikojen suurimman Jukolan viestin järjestämiseen. Kisajärjestelyissä tarvitaan paljon apua, vapaaehtoiseksi talkoolaiseksi voit ilmoittautua täällä:

http://www.jukola.com/2017/

ilmoittaudu-talkoolaiseksi/


Ryhmien aloitus syksyllä

 

Hirvenhiihtäjien syyskauden aloitustapahtuma järjestetään perinteisesti Heinsuolla torstaina 23.8. Tarjolla pientä purtavaa ja juotavaa sekä mukavaa tekemistä, tervetuloa mukaan koko perheen voimin!


 

Partioryhmät aloittavat toimintansa syksyllä aloitustapahtuman jälkeen kukin oman johtajansa suunnitteleman aikataulun mukaisesti. Aloitustapahtumassa saat viimeisimmän tiedon ryhmäsi kokoontumisajasta ja pääset moikkaamaan uusia ja tuttuja johtajia ja muita partiokavereita, kannattaa siis tulla mukaan!


Siirtymät


Ikäkausisiirtymät järjestetään seuraavasti:

 • sudenpennusta seikkailijaksi siirtymä tapahtuu syksyllä seikkailijaikäkauden yhteisellä retkellä
 • seikkailijasta tarpojaksi siirtymä tapahtuu suse-vaelluksella Evolla 8.-10.6.

 •  

  tarpojasta samoajaksi siirtymä tapahtuu Hiidenportin vaelluksella 26.6.-1.7.


Valokuvaaminen partiotapahtumissa ja kuvien käyttö

 

Kaikissa partiotapahtumissa otetaan valokuvia, niitä ottavat järjestäjät ja osallistujat. Piirin ja SP:n tapahtumissa kuvauslupa ja kuviern julkaisulupa annetaan pääsääntöisesti ilmoittautuessa. HHH:n omissa tapahtumissa kuvauslupaa eivät kaikki tapahtumien järjestäjät välttämättä muista erikseen mainita. Haluamme kertoa toiminnastamme niin verkossa kuin sosiaalisessa mediassa, mutta jos haluat, ettei sinuta tai huollettavastasi otettuja kuvia julkaista, ole aina yhteydessä tapahtuman järjestäjään.


Tiedotus, sähköpostit ja postituskiellot Kuksassa

 

Sitä mukaa kun lapset kasvavat, tiedotus toiminnasta siirtyy tapahtumaan yhä enemmässä määrin heidän kauttaan. Sudenpennuilla ja seikkailijoilla suurin osa tiedotuksesta tapahtuu ryhmänjohtajilta lasten vanhemmille. Tapojien osalta ryhmänjohtajat tiedottavat ryhmien toiminnan akuutit asiat jo pääosin suoraan tarpojille, mutta yhteisistä tapahtumista, retkistä jne. tiedotetaan myös tarpojien vanhempia. Samoajaikäisestä alkaen viestintä tapahtuu jo pääosin samoajan/vaeltajan kautta, vanhemmille suoraan tulee jo vähemmän infoa.


 

Viestintätapojen muutoksella pyrimme nousujohteisesti vastuuttamaan lapsia itse huolehtimaan omasta partiopolustaan. Tämä saattaa aiheuttaa hämmennystä vanhemmissa, etenkin siirtymä/muutosvaiheissa. Jos oman lapsen partiotouhu tuntuu epämääräiseltä tai tuntuu, ettei vanhempi saa riittävästi tietoa lapsen partiotoiminnasta, aina voi jutella ryhmänjohtajan, luotsin (aikuinen tukihenkilö tarpoja-, samoaja- ja vaeltajaikäkaudessa) tai vaikkapa lippukunnanjohtajan kanssa. Yritetään yhdessä löytää tapa viestiä keskenämme niin, että kukaan ei jää varjoon.


 

Sähköpostin vanhanaikaisuudesta huolimatta käytämme sitä lippukunnan yhteisessä viestinnässä yhä edelleen. Kuksa on ainut ajantasainen ja kattava jäsenrekisteri koko lippukunnan osalta, joten on erittäin tärkeää että niin huoltajien kuin lastenkin tiedot ovat Kuksassa oikein.


 

Tarpojaikäisellä olisi hyvä olla Kuksassa jo oma sähköpostiosoite, huoltajalle on merkitty Kuksaan oma sähköposti. Yhteisissä tiedotuksissa huomaamme usein, että Kuksassa on kymmeniä hirvenhiihtäjiä tai hirvenhiihtäjien huoltajia, joilla joko ei ole sähköpostia merkittynä Kuksaan tai sitten Kuksaan on merkitty “markkinointikielto”. Tällaisille jäsenille tai huoltajille emme saa millään tavalla laitettua tiedotteita toimintaa koskien. Toivoisinkin, että jokainen huoltaja käy tarkistamassa oman huollettavansa tiedot Kuksassa ja ottaisi markkinointikiellon pois, jos suinkin mahdollista.


 

Lippukunnassa me emme laita sähköpostia sudenpennuille ja seikkailijoille suoraan, koska heidän ikäkaudessaan viestintä tapahtuu vanhempien kautta. Tarpojaikäisillä ja sitä vanehmmilla taas markkinointikielto estää kaiken yhteisesti jaettavan tiedon lähettämisen suoraan partiolaiselle itselleen.


 

Pyrimme laittamaan yhteisiä kaikille suunnattuja tiedotteita varsin harvoin ja vain aiheesta joka koskettaa kaikkia hirvenhiihtäjiä. Pienempien ryhmien tapahtumista pyrimme tiedottamaan kohdennetusti ja näin välttämään turhaa sähköpostittelua. Myöskään piirin tai keskusjärjestön puolelta tulee “yleisiä” tiedotteita varsin harvoin. Markkinointikiellolle ei siten ole juurikaan perusteita, josta syystä toivomme, ettei sitä käytettäisi.


Jos teillä on ongelmia Kuksan kanssa toimiessa, ottakaa yhteys jäsenrekisterinhoitaja Maissiin (Maiju Hietanen, maiju.hietanen (a) fimnet.fi) 

Kiitos kun jaksoit lukea koko viestin tänne saakka. Aurinkoista ja rentouttavaa kesää toivottaen,Lippukunnanjohtaja Jantunen ja muu hallitus

040 562 9739

lippukunnanjohtaja (a) hhh.fi


Takaisin