Uutiset

11.11.2019 klo 21:14

Puurojuhla 11.12.

Koko lippukunnan perinteinen Puurojuhla järjestetään jälleen KESKIVIIKKONA 11.12 Toivolan nuorisoseuran talolla Milloin:...

04.11.2019 klo 18:57

Kutsu lippukunnan syyskokoukseen

Hollolan Hirvenhiihtäjät ry:n sääntömääräinen syyskokous järjestetään 20.11.2019 klo...

04.11.2019 klo 12:37

Sudenpentujen jälkimerkkipäivä 13.10.19

Lähes 50 sudenpentua kokoontui Parinpeltoon perinteiseen jälkimerkkipäivään 13.10.2019. Panda-jälkimerkin...

10.10.2019 klo 10:25

HHH etsii uutta taloudenhoitajaa!

Oletko tarkka ja järjestelmällinen? Osaatko maksaa laskuja? Tykkäätkö paperipartiosta? Jos vastasit...

02.10.2019 klo 08:09

Iltanuotiolla

Rankiselle kokoontui pieni joukko vanhoja ja uusia hirven hiihtäjiä. Nuotion ympärillä jaettiin hauskoja partiomuistoja ja...
Näin tehtiin HHH kroniikka

NÄIN TEHTIIN HHH KRONIKKA

Sinikka "Tilli" Neuvonen

 

Syksyllä 2008 joku soitti minulle lippukunnan hallituksen kokouksesta ja aneli sulosanoin kokoamaan Hirvenhiihtäjien Kronikkaa. Tulossa olivat näet 50-vuotisjuhlatkin seuraavana keväänä! Yritin kiemurrella, mutta lopulta lupasin. Aavistin kyllä, että tästä ei ehkä kunnialla selvitä.

Yllytin puuhaan myös luottopartiokaverini Ynnän. Aloitimme pontevasti: selasimme kirjastossa paikallislehden vuosikertoja ja Piparin autotallissa vanhoja HHH:n mappeja, kävimme Iitissä jututtamassa lippukunnan entisiä voimahahmoja Peppiä ja Jomppaa. Kerjäsimme muisteluksia uusilta ja entisiltä Hirvenhiihtäjiltä. Saatiinkin muutamia sähköposteja ja kuvalähetyksiä, lehtileikkeitä, CD:lle kopioituja kämppäkirjasivuja, hauskoja sattumuksia ja selviytymistarinoita. Alku näytti lupaavalta.

Muistelujen virta kuitenkin ehtyi uusista vetoomuksista huolimatta. Viikkopalavereissa yritimme keksiä, kuinka saisimme punotuksi tasapainoisen tarinaketjun aikojen alusta tähän päivään, kun asiaa oli niin toivottoman niukasti. Lopulta päätimme pistää homman hautumaan, ja niin pakkasimme kronikkamapit pois silmistä odottamaan otollisempia aikoja. Viimeisessä vetoomuksessa olimme jo luvanneet arvioida, syntyykö Kronikka 50- vai 100-vuotisjuhlaan, joten aikaa meillä olisi riittävästi.

Keskeneräiset työt hiertävät kuin känsä kantapäässä. Alkuvuonna 2019 aloin saada tarpeeksi nurkkaan työnnetyn kronikkalaatikon karttelusta ja päätin avata tutkimukset uudelleen, kävi miten kävi. Ja kas kummaa, nyt aika olikin kypsä ja ajatus kirkas kuin vuoripuro Kanderstegissa. Oivallista tietoa ja herkullisia yksityiskohtia alkoi tulvia päiväkirjoista ja pöytäkirjoista, Hirvikärpäsistä, omista muistiinpanoistani ja runsaista valokuvista. Skannasin saman tien kirjoittajien lainaksi antamat paperikuvat ja palautin ne taatusti ällistyneille vastaanottajille. Kiittelin muina miehinä kymmenvuotisesta lainasta.

Istuin sitten tiiviisti kirjailijan kammiossani ja elin 60 vuotta partiota muutamassa viikossa.
Ymmärsin, että vaikka tulos oli vain pieni raapaisu HHH:n historiaan, sekin kannatti raapaista ennen kuin hiiret söisivät vanhat mapit, muistelijat menettäisivät muistinsa ja ainakin ennen kuin lippukunta täyttäisi 100 vuotta. Toivottavasti olette samaa mieltä!

 

 

Tillin ja Ynnän kokoaman Hirvenhiihtäjien kronikan pääset lukemaan tästä!


Takaisin