Uutiset

23.01.2020 klo 09:24

Tervetuloa muistelemispäivään!

Tervetuloa HHH:n muistelemispäivään ti 18.2.2020! Muistelemispäivänä juhlitaan...

07.01.2020 klo 17:17

Välipamaus 2020

Välipamaus 2020 keräsi kolmekymmentä samoajaa, vaeltajaa ja aikuista suunnittelemaan kevään 2020 toimintaa Kutajoen...

01.12.2019 klo 17:29

LPHS:n retki Pinnolaan 11.-13.10.

Seikkalija ryhmä Lentävätpotatohirvisarviset kävivät lokakuussa retkellä pinnolassa. Alta löytyy...

29.11.2019 klo 08:38

Nuija kävi syyskokouksessa!

Lippukunnan syyskokouksessa 20.11. nuija viuhui kovaan tahtiin! Syyskokouksessa hyväksyttiin lippukunnan ensi vuoden...

25.11.2019 klo 21:43

Partiokirkko 6.12.

Partiokirkko 6.12. Holloan Hirvenhiihtäjien perinteinen partio- ja lupauksenanto kirkko järjestetään Hollolan...
Näin tehtiin HHH kroniikka

NÄIN TEHTIIN HHH KRONIKKA

Sinikka "Tilli" Neuvonen

 

Syksyllä 2008 joku soitti minulle lippukunnan hallituksen kokouksesta ja aneli sulosanoin kokoamaan Hirvenhiihtäjien Kronikkaa. Tulossa olivat näet 50-vuotisjuhlatkin seuraavana keväänä! Yritin kiemurrella, mutta lopulta lupasin. Aavistin kyllä, että tästä ei ehkä kunnialla selvitä.

Yllytin puuhaan myös luottopartiokaverini Ynnän. Aloitimme pontevasti: selasimme kirjastossa paikallislehden vuosikertoja ja Piparin autotallissa vanhoja HHH:n mappeja, kävimme Iitissä jututtamassa lippukunnan entisiä voimahahmoja Peppiä ja Jomppaa. Kerjäsimme muisteluksia uusilta ja entisiltä Hirvenhiihtäjiltä. Saatiinkin muutamia sähköposteja ja kuvalähetyksiä, lehtileikkeitä, CD:lle kopioituja kämppäkirjasivuja, hauskoja sattumuksia ja selviytymistarinoita. Alku näytti lupaavalta.

Muistelujen virta kuitenkin ehtyi uusista vetoomuksista huolimatta. Viikkopalavereissa yritimme keksiä, kuinka saisimme punotuksi tasapainoisen tarinaketjun aikojen alusta tähän päivään, kun asiaa oli niin toivottoman niukasti. Lopulta päätimme pistää homman hautumaan, ja niin pakkasimme kronikkamapit pois silmistä odottamaan otollisempia aikoja. Viimeisessä vetoomuksessa olimme jo luvanneet arvioida, syntyykö Kronikka 50- vai 100-vuotisjuhlaan, joten aikaa meillä olisi riittävästi.

Keskeneräiset työt hiertävät kuin känsä kantapäässä. Alkuvuonna 2019 aloin saada tarpeeksi nurkkaan työnnetyn kronikkalaatikon karttelusta ja päätin avata tutkimukset uudelleen, kävi miten kävi. Ja kas kummaa, nyt aika olikin kypsä ja ajatus kirkas kuin vuoripuro Kanderstegissa. Oivallista tietoa ja herkullisia yksityiskohtia alkoi tulvia päiväkirjoista ja pöytäkirjoista, Hirvikärpäsistä, omista muistiinpanoistani ja runsaista valokuvista. Skannasin saman tien kirjoittajien lainaksi antamat paperikuvat ja palautin ne taatusti ällistyneille vastaanottajille. Kiittelin muina miehinä kymmenvuotisesta lainasta.

Istuin sitten tiiviisti kirjailijan kammiossani ja elin 60 vuotta partiota muutamassa viikossa.
Ymmärsin, että vaikka tulos oli vain pieni raapaisu HHH:n historiaan, sekin kannatti raapaista ennen kuin hiiret söisivät vanhat mapit, muistelijat menettäisivät muistinsa ja ainakin ennen kuin lippukunta täyttäisi 100 vuotta. Toivottavasti olette samaa mieltä!

 

 

Tillin ja Ynnän kokoaman Hirvenhiihtäjien kronikan pääset lukemaan tästä!


Takaisin