Uutiset

23.01.2020 klo 09:24

Tervetuloa muistelemispäivään!

Tervetuloa HHH:n muistelemispäivään ti 18.2.2020! Muistelemispäivänä juhlitaan...

07.01.2020 klo 17:17

Välipamaus 2020

Välipamaus 2020 keräsi kolmekymmentä samoajaa, vaeltajaa ja aikuista suunnittelemaan kevään 2020 toimintaa Kutajoen...

01.12.2019 klo 17:29

LPHS:n retki Pinnolaan 11.-13.10.

Seikkalija ryhmä Lentävätpotatohirvisarviset kävivät lokakuussa retkellä pinnolassa. Alta löytyy...

29.11.2019 klo 08:38

Nuija kävi syyskokouksessa!

Lippukunnan syyskokouksessa 20.11. nuija viuhui kovaan tahtiin! Syyskokouksessa hyväksyttiin lippukunnan ensi vuoden...

25.11.2019 klo 21:43

Partiokirkko 6.12.

Partiokirkko 6.12. Holloan Hirvenhiihtäjien perinteinen partio- ja lupauksenanto kirkko järjestetään Hollolan...
LPHS:n retki Pinnolaan 11.-13.10.

Seikkalija ryhmä Lentävätpotatohirvisarviset kävivät lokakuussa retkellä pinnolassa. Alta löytyy ryhmäläisten ajatuksia retkestä


Perjantaina saavuttiin Pinnolaan ja kasattiin majoitteet, kun majoitteet oli kasassa päätettiin kuka nukkuu missäkin. Iltapalalla oli leipää, makkaraa ja kaakaota.
Lauantai aamuna herätys oli kahdeksalta. Teimme ite puuromme trangialla. Puuron kanssa oli leipää ja vadelmakeittoa. Kun oli syöty tiskasimme. Aamupalan jälkeen mietittiin nuotioille hyviä paikkoja ja ja katsottiin miten voi ennustaa sään.Päiväruuat tehtiin trangialla itse ja ruokana oli makaroonia ja jauhellihaaIltapäivällä alettiin etsiä tervaskantoja ja niitä löytyi kaksi. Sitten tehtii kunttanuotio. Sitten jakauduimme kahteen osaan ja teimme kiehisiä ja pilkoimme halkoja. Välipalaksi oli tikkupullaa. Välipalan jälkeen teimme nuotioita. Piti odottaa että tuli sammuu ja katsoimme myös pari nuotion sammutus keinoja. Sen jälkeen kun kaikki oli tehty siirsimme kamat toiseen majoitteeseen. Illalla syötiin loimulohta, kasviksia ja perunaa. Ruuan jälkeen menimme nukkumaan.
Sunnuntaina heräsimme kahdeksalta aamupalalle. Teimme ite tarngialla puuroa. Puuron lisäksi oli leipää ja kaakaoo. Sitten purimme majoitteet ja joimme mehua vielä ennen kuin lähdimme. Kun lähdimme kävelemään autoille päin kaikki kantoi taas risteykseen jotain tavaroita.

~ Nella

 

Oli ihan kivaa. Tehtiin itse ruokaa trangialla. Toisena päivänä syötiin makaroonia ja jauhelihaa. Ja iltana syötiin loimulohta. Me tehtiin itse kiehisiä ja niiden avulla nuotiot. Tehtiin myös kunttanuotio ja sytytettiin se ja sammutettiin myös.

~ Alisa

 

Olimme retkellä siellä etsimme tervas kantoja ne tuoksuivat hyvälle retkellä suoritimme tulenteko ja intiaani merkit melkein kaikki pääsivät kipinä vuoroon oli kivaa kun teimme trangialla ruokaa retkellä oli märkää koska satoi melkein koko ajan siellä teimme kuntan sitä piti kastella lopuksi tosi paljon

~ Ilmari

 

Leirillä oli kiva nukkua. Ja leiri oli kiva.

~ Elmo

 

Leirillä olihauskaa

~ Jimi

 

Retkellä etsittiin tervaskantoja niitä piti repiä ja kaivaa ja pilkkoa.
Retkellä pilkottiin puita ja vuoltiin kiehisiä ja sitten sytytettiin nuotioita.

~ Janne

 

Kun saavuttiin Pinnolaan ensimmäisenä kasattiin majoitteet. Majoitteiden kasaamisen jälkeen päätettiin kuka nukkui missäkin, sitten syötiin iltapalaa. Iltapalalla oli leipää, makkaraa ja kaakaota. Minä nukuin kiintolaavussa Iidan, Nellan, Ianin, Karkin, Iidan ja Tiuhtin kanssa.
Herätys oli kahdeksalta aamulla. Kun kaikki olivat heränneet teimme puuroa trangialla. Puuron kanssa söimme leipää ja vadelmakeittoa. Aamupalan jälkeen mietimme mitkä olisivat sopivia paikkoja nuotiolle, sekä miten ennustaa säätä luonnossa. Iltapäivällä etsimme tervaskantoja, löysimme kaksi. Sen jälkeen teimme kunttanuotion. Jakauduimme kahteen ryhmään, minun ryhmäni aloitti tekemällä kiehisiä nuotioita varten. Sitten vaihdoimme työpisteitä. Toisella työpisteellä pilkottiin puita kirveellä. Teimme välipalaksi tikkupullaa. Sen jälkeen valmistimme nuotiot haloilla ja kiehisillä. Nuotioiden valmisen jälkeen koko paikka oli täynnä savua. Odotimme että nuotiot sammuisivat, mutta pariin nuotioon näytettiin erilaisia nuotion sammutus keinoja. Söimme makaroonia ja jauhelihaa, kasvissyöjille oli kasviskeittoa Koskenlaskian kanssa. Oli aika siirtää kamoja toisiin majoitteisiin. Sen jälkeen söimme loimulohta, kasviksia ja perunaa.

~ Nanna

 


Takaisin