Löytöretki villiin Sysmään 14.-18.6.

    Kesäkuun puolivälissä Hollolan Hirvenhiihtäjät, Harjunalustan Siniveljet ja Joutjärven Kipinät suuntasivat Sysmän Mäntylänniemeen kesäleirille. Matka alkoi Sovituksenkirkolta Hollolasta ja bussi jatkoi Joutjärven kirkon ja Kalliolan koulun kautta kohti Sysmää. Tavaroitten purkamisen jälkeen bussi suuntasi takaisin ja leirin pystyttäminen saattoi toden teolla alkaa. Tuota pikaa olikin keittiö asennettuna valmiiksi ja majoitusteltat sekä ohjelmakatos pystyssä. Kun leiri oli kolmen lippukunnan yhteinen, tutustuttiin uusiin tyyppeihin välillä leikkien, välillä leiriä rakentaen ja välillä ihan vaan hengaten. Ensimmäinen ilta päättyi metsäpalovaroituksen vallitessa savuttomaan iltanuotioon.

    Leirin aikana sää suosi, nautittiin vedestä sekä ulkoisesti että sisäisesti, opeteltiin tulusten käyttöä, saunateltan pystytystä ja käyttämistä, tehtiin paperilyhtyjä, pelattiin pihapelejä, viestiteltiin lippumerkein, morse-koodilla ja salakirjoituksella, etsittiin aarretta ja kisattiin leiriolympialaisissa. Tarpojat tekivät loppuleiristä yhden yön haikin, jossa testattiin mm. ensiapuosaamista, eläinten tunnistamista ja muita retkitaitoja. Haikilta palattua tehtiin donitsilautat koko leirin voimin ja taas läträttiin vedessä. Samaan aikaan oli Sysmässä ainakin kaksi muuta kesäleiriä, joten huivikansaa oli silloin liikkeellä.

    Lähtöpäivänä bussilla oli vaikeuksia löytää leiripaikalle, mutta bussin lopulta löydyttyä kaikki leiriläiset pääsivät loppujen lopuksi koteihinsa.

    Kolmen lippukunnan yhteisleiristä jäi hyvä jälkimaku, kun sää suosi, porukka viihtyi ja leiriläisten palautusprosentti oli 100. Siinä onnistuneen leirin lopputulema!