Turva-aikuiset

Mikä on turva-aikuinen?

Turva-aikuiseen voit olla matalalla kynnyksellä yhteydessä, mikäli koet itse tai huomaat muiden kaltoinkohtelua. Turva-aikuinen voi tarvittaessa auttaa ottamaan yhteyttä lastensuojeluun. Voit myös pyytää turva-aikuista vierailulle koloiltaan esimerkiksi auttamaan kiusaamistilanteiden selvittelyssä tai jos tulee jotain muuta turvallisuuteen liittyvää ilmi.

Partion Turvallisesti yhdessä -kurssi

Kaikkien täysi-ikäisten partiolaisten sekä ryhmänjohtajien iästä riippumatta (lue: myös samoajat) tulee suorittaa Turvallisesti yhdessä -kurssi. Kurssi tulee uusia viiden vuoden välein eli jos et ole koskaan kurssia suorittanut tai siitä suorituksesta on kulunut jo tovi niin kurssi tulisi suorittaa pikimmiten!

Koulutus suoritetaan Partion moodlessa: moodle.partio.fi. Koulutuksen voi suorittaa ilman partioID:tä mutta, jotta koulutuksesta kirjataan Kuksaan suoritusmerkintä, tarvitset partioID:n koulutukseen kirjautumiseksi.

Jos sinulla ei ole partioID:tä, voit rekisteröityä partion moodleen, tehdä Turvallisesti yhdessä -koulutuksen ja tulostaa siitä todistuksen. Huoltajan partioID:llä voi myös tehdä koulutuksen, mutta merkintä ei tallennu Kuksaan.

Ajantasaisen kurssisuoritusten seurannan vuoksi pyydämmekin, että lähetätte todistuksenne tai kuvan siitä sähköpostitse meille turva-aikuisille! Tämä koskee kaikkia, vaikka olisitte jo aiemmin todistuksen toimittaneet jotain kautta! Laittakaa sähköpostin otsikoksi “Turvallisesti yhdessä -todistus”.

Turvallisesti yhdessä -ohjetta pääset lukemaan klikkaamalla tästä.

Turva-aikuisten yhteystiedot: sanna.kejonen (a) gmail.com ja maiju.hietanen (a) fimnet.fi