Hollolan Hirvenhiihtäjät ry.

Hirvenhiihtäjien lyhyt historiikki:

Hirvenhiihtäjät on perustettu 1959 tyttölippukunta Kalliolan Kauriiden veljeslippukunnaksi. Ajan myötä Kalliolan Kauriit kuihtui pois ja Hirvenhiihtäjistä tuli sekalippukunta. Tällä tiellä ollaan oltu pian 40 vuotta. Lpk käväisi 60-luvulla jo haudan partaalla, mutta onneksi nimi listoilla säilyi. Toiminta pääsi vauhtiin taas 70-luvun lopulla.

Alta pääset lukemaan lippukunnan juhlavuoden kunniaksi kirjoitetun kronikan!

HHH-Kroniikka 1959-2009

Merkkitietoutta:

Hollolan Hirvenhiihtäjien huivimerkissä seisoo vuorovärinen kohti katsova hirvi. Hirven kaviot ovat punaiset, joka on Hämeen maakuntaväri. Aihe on saatu Hollolan kirkon oviraudoituksesta. Hirven vieressä on kaksi värinen vihkiristi, joka on Hollolan kirkosta ja ilmentää seurakuntaa lippukunnan tausta yhteisönä. Taustan sininen kuvaa sekä taivasta sekä että Suomen järviä ja valkoinen puolestaan lunta ja pilviä. Merkin reuna on kullan värinen. Keltaisen reunusnauhan huiviin saa suoritettuaan keltaisen riihityksen.

Hirvenhiihtäjien Saavutuksia:

Hollolan Hirvenhiihtäjille myönnettiin 23.3.2013 Hämeen partiopiirin myöntämä laadukkaasta partiotoiminnasta kertoma Loistolippukunnan arvonimi kolmeksi vuodeksi. 

Loisto on osoitus lippukunnan toiminnan laadusta. Loiston myöntäminen perustuu lippukunnan ja sen toimintaryhmien toiminnan laadun arviointiin suhteessa partion kasvatustavoitteisiin ja arvopohjaan, partio-ohjelmaan ja partiomenetelmään. Arvioinnin pohjana on joukko kriteereitä, jotka liittyvät yhteisöllisyyteen ja yksilöllisyyteen, partio-ohjelman toteuttamiseen, laadukkaaseen johtamiseen, sekä lippukunnan viestintään ja organisointiin.

Joulukuussa 2020 Hollolan Hirvenhiihtäjille myönnettiin Hollolan kunnan PRO-Hollola mitalli pitkään jatkuneesta ansiokkaasta toiminnasta Hollolan kunnan hyväksi.